HTML

Magyar  Français

kereses_head.png


cimkek_head.png

AKG (1) állatok (6) Anyák Napja (2) Asterix az olimpián (1) baba-mama (2) Bálint-nap (2) barkácsolás (24) beszélgetés (4) bingó (8) Bûche de Noël (1) Café Dumas (6) Câlinou (11) chasse aux oeufs (1) chasse au trésor (2) CP (1) dal (19) dalok (36) dinoszauruszok (1) dobble (1) dominó (3) Dzsungel könyve (1) ellentétek (1) első osztály (1) email (1) ének (33) Épiphanie (2) Facebook (1) farsang (1) fényképek (11) film (13) foglalkozások (31) fonetika (1) francia (40) franciatanárok (2) Francia Intézet (24) Francia Iskola (2) galette (2) Gyöngyvirág Ünnepe (1) gyümölcsök (1) Halloween (5) honlapok (2) Húshagyó kedd (2) húsvét (5) időjárás (1) Institut Francais (21) írás (2) játék (23) játszótér (5) jelmez (1) kapcsolat (1) Karácsony (4) kincsvadászat (3) könyv (2) körjáték (6) lottó (3) magyar (1) Mardi gras (2) matematika (5) memóriajáték (6) mese (13) Meska (1) mondóka (32) mondókák (23) nyár (5) nyári tábor (3) Nyílt Nap (1) olimpia (1) olvasás (7) ősz (3) ötletek (10) Pinterest (3) pörgettyű (1) puzzle (4) rádió (2) rajzfilm (4) recept (10) Saint Valentin (1) sport (1) sudoku (2) Szamóca kiskertész-tanoda (1) számolás (2) színek (3) színezők (12) szókeresés (3) szülő-babysitter találkozó (1) tábor (13) társasjáték (9) Tatou le matou (1) tavasz (4) tél (2) testrészek (4) továbbképzés (1) TV (1) TV5 Monde (1) újév (4) ünnepek (13) Valentin-nap (2) Vármúzeum (1) videó (6) Vízkereszt (3) Címkefelhő


archivum_head.png


feedek_head.png

2016-os nyári franciás gyerektáborunk a Francia Intézetben

2016.07.31. 22:38 Mazzag Timea

20160701_115108.jpg

Ha itt a nyári szünet, akkor franciás gyerektábor! Idén is a Francia Intézetben tartottam meg a 4-7 éveseknek, a kollégáim pedig a 8-16 évesekkel foglalkoztak.

Mivel idén nyáron Franciaország rendezte a foci EB-t, ezért a tábor témája a sport lett, és mivel idén nyáron van a riói olimpia is, ezért ezekből a témakörökből álltak össze, hogy milyen játékokat játsszunk az öt nap folyamán. Az biztos volt, hogy a különböző kézműves, feladatlapos, mozgásos és egyéb játékokon kívül lesz zenés-éneklős foglalkozás is. Most is a  Francia Intézet 42-es termében voltunk, ahol szombatonként a gyerekfoglalkozásaimat tartom, és amelynek a falai egyre inkább tele vannak a gyerekek munkáival.

Hétfőn reggel, mint mindig, kicsit izgatottan találkoztunk a gyerekekkel és szülőkkel a földszinten, innen mentünk fel a termünkbe, ahol a hét nagyobbik részét töltöttük. Most is voltak ismerős arcok, Hilel és Gaia, akik az előző táborban vettek részt vagy Ileana, aki a szombati foglalkozásaimra járt egész tanévben. Minden gyereknek örülök, de a visszajárók mindig még külön örömet okoznak nekem, mert ez azt jelenti számomra, hogy elismerik, hogy jól végzem a dolgomat.

A gyereksereg hamar összekovácsolódott: 4-7 évesek voltak, több lány, mint fiú, magyarok, külföldiek, kezdők és gyakorlottabbak, vegyesen, de mindegyik nyitott, ügyes és vidám - jó alap a sok játékkal teli héthez!

Minden reggel, amíg vártunk, hogy minden gyerek megérkezzen, azokkal, akik ott voltak, gyerekdalokat hallgattunk, játszottunk és rajzoltunk. A reggeli, inkább feladatlapos-vágós-ragasztós-keresős-memóriajátékos első rész minden nap más-más téma körül forgott. 10 óra után minden nap lementünk a Café Dumas-ba tízóraizni egyet. Utána ebédig kézműveskedtünk és mozgásos játékokat játszottunk, majd újra a Café Dumas felé vettük utunkat egy finom, háromfogásos ebédre. Ezután következett a játszótér. Szerencsénkre a hét folyamán végig jó időnk volt, így minden délután kimehettünk egy kicsit mozogni, játszani a közeli játszótérre, illetve csütörtök délután az összes gyerekkel kimentünk piknikezni a Városligetbe. Délután újult erővel folytattuk a játékos tanulást, majd több részletben megnéztük az Asterix az olimpián c. francia filmet. A nap lezárásaként jól beuzsonnáztunk a Café Dumas-ban, akik mindig franciás finomságokkal vártak minket, legyen az mousse au chocolat (csokihab) vagy crêpe (palacsinta). A szülők közben már gyülekeztek, és minden délután mosolyogva vitték haza az élményeiket mesélő gyerekeiket.

Végül, ami talán a legfontosabb, a fényképeket itt nézhetitek meg:

NYÁRI TÁBOR FÉNYKÉPEI 2016. június 27-július 1.

Kellemes nyarat és Au revoir!

20160628_121027_1.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: játék film sport francia mese nyár beszélgetés olimpia ének játszótér tábor dalok nyári tábor fényképek memóriajáték barkácsolás körjáték mondókák Francia Intézet Café Dumas Institut Francais Asterix az olimpián

A bejegyzés trackback címe:

https://timkakuckoja.blog.hu/api/trackback/id/tr548926992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása