HTML

Magyar  Français

kereses_head.png


cimkek_head.png

AKG (1) állatok (6) Anyák Napja (2) Asterix az olimpián (1) baba-mama (2) Bálint-nap (2) barkácsolás (24) beszélgetés (4) bingó (8) Bûche de Noël (1) Café Dumas (6) Câlinou (11) chasse aux oeufs (1) chasse au trésor (2) CP (1) dal (19) dalok (36) dinoszauruszok (1) dobble (1) dominó (3) Dzsungel könyve (1) ellentétek (1) első osztály (1) email (1) ének (33) Épiphanie (2) Facebook (1) farsang (1) fényképek (11) film (13) foglalkozások (31) fonetika (1) francia (40) franciatanárok (2) Francia Intézet (24) Francia Iskola (2) galette (2) Gyöngyvirág Ünnepe (1) gyümölcsök (1) Halloween (5) honlapok (2) Húshagyó kedd (2) húsvét (5) időjárás (1) Institut Francais (21) írás (2) játék (23) játszótér (5) jelmez (1) kapcsolat (1) Karácsony (4) kincsvadászat (3) könyv (2) körjáték (6) lottó (3) magyar (1) Mardi gras (2) matematika (5) memóriajáték (6) mese (13) Meska (1) mondóka (32) mondókák (23) nyár (5) nyári tábor (3) Nyílt Nap (1) olimpia (1) olvasás (7) ősz (3) ötletek (10) Pinterest (3) pörgettyű (1) puzzle (4) rádió (2) rajzfilm (4) recept (10) Saint Valentin (1) sport (1) sudoku (2) Szamóca kiskertész-tanoda (1) számolás (2) színek (3) színezők (12) szókeresés (3) szülő-babysitter találkozó (1) tábor (13) társasjáték (9) Tatou le matou (1) tavasz (4) tél (2) testrészek (4) továbbképzés (1) TV (1) TV5 Monde (1) újév (4) ünnepek (13) Valentin-nap (2) Vármúzeum (1) videó (6) Vízkereszt (3) Címkefelhő


archivum_head.png


feedek_head.png

Második nyári franciás gyerektáborunk - 2017. július 10-14.

2017.07.15. 16:23 Mazzag Timea

 20170711_132033.jpg

Az idei második gyerektáborunk témája a középkor volt (Moyen Âge), a középkori várak, falvak és városok, a lovagok és lovagi tornák. Én szokás szerint a legkisebbekkel voltam, az 5-7 évesekkel, a kolléganőim, Kata és Estelle a 9-12 évesekkel foglalkoztak, a segítőink, Benedek, Ábel és Zsófi a Kölcsey Gimnáziumból jöttek. Jó volt látni, hogy megint voltak visszatérő gyerekek, nekem a csoportom fele.

A várak és lovagok hálás téma, minden gyerek megtalálja benne, akivel-amivel tud azonosulni, magáénak érezni. Délelőttönként most is a  Francia Intézet 42-es és 43-as termeiben voltunk, ahol szombatonként a gyerekfoglalkozásainkat tartjuk, és amelyeknek a falai egyre inkább tele vannak a gyerekek munkáival, valamint az első emeleti kiállítóteremben, amely üresen állt és nagyon jó helyszín volt a tanulásra, kreatívkodásra és színházi gyakorlásra is. Ezen kívül szerettünk volna még valami érdekes helyre elmenni a gyerekekkel, ami kapcsolatos a középkorral és élvezetes program is a gyerekeknek. Így esett a választásunk a Vármúzeumra, ahol a gyerekek nagyon jól érezték magukat és sok érdekes dolgot láttak-hallottak a középkori élettel és a Budai várral kapcsolatban.

A témáink minden nap különbözőek voltak: hétfőn a vár és a lakói, kedden a középkori falu, szerdán a lovagok és a lovagi torna, csütörtökön a középkori város és végül pénteken a várháborúk. A napirendünk minden nap hasonló volt, kivéve kedden és szerdán. Kedden délután felmentünk a Budai Várba és ott francia illetve magyar nyelvű idegenvezető vezetett minket körbe és mesélt a régi korokról, majd a gyerekek régi sisakokat és kardokat próbálhattak ki. Szerdán délután pedig, hogy más forrásból is találkozzanak anyanyelvi beszéddel, megnéztük a Robin Hood című rajzfilmet franciául, amit a gyerekek többsége ismert, így könnyebben megértették a történetet.

A reggelt a szokásos köszöntő énekünkkel, majd a bemelegítő körökkel kezdtük, utána a vágós-ragasztós foglalkozás és a játékos szótanulás következett. Minden nap 10 órakor lementünk a Café Dumas-ba tízóraizni egyet. Utána ebédig felváltva játékosan tanultunk tovább, meséltünk-beszélgettünk az aznapi témáról, kézműveskedtünk és mozgásos játékokat játszottunk, majd újra a Café Dumas felé vettük utunkat egy finom, háromfogásos ebédre. Ezután következett a játszótér. Ezen a héten is szerencsénk volt az időjárással, így minden délután kimehettünk egy kicsit mozogni, játszani a közeli Franklin játszótérre, illetve csütörtök délután az összes gyerekkel elmentünk a távolabbi, de nagyobb Rumini-játszótérre. Délutánonként újult erővel folytattuk a játékos tanulást, gyurmáztunk, várat készítettünk, a nap lezárásaként pedig meguzsonnáztunk a Café Dumas-ban. A szülők közben már gyülekeztek, és minden délután mosolyogva vitték haza az élményeiket mesélő gyerekeiket.
Pénteken délután az uzsonna közben vad középkori lovagok özönlöttek be a Café Dumas-ba és kiterelték a gyerekeket a Francia Intézet elé, ahol egy félórás műsor keretében bemutatták a középkori lovagok fegyverzetét és harcait különböző fegyverekkel, majd a gyerekek ki is próbálhatták a fegyvereket és belebújhattak a sisakokba és páncélingekbe is. Ezután felmentünk az első emeletre, ahol megnéztük a gyerekek heti munkáiból összeállított kiállítást, majd a nagyok egy rövid, középkori témájú színdarabot adtak elő franciául.

Végül, ami talán a legfontosabb, a fényképeket és videókat itt nézhetitek meg:

NYÁRI TÁBOR FÉNYKÉPEI 2017. július 10-14.

Köszönöm mindenkinek a részvételt ! Akinek van kedve, egy hétig még megnézheti a táborainkban készült műveket a Francia Intézet első emeletén!

Nagyon kellemes nyarat kívánok nektek és Au revoir!

Szólj hozzá!

Címkék: játék film dal francia mese videó nyár rajzfilm ének játszótér tábor sudoku dalok nyári tábor fényképek barkácsolás körjáték Francia Intézet Café Dumas Vármúzeum Institut Francais

A bejegyzés trackback címe:

https://timkakuckoja.blog.hu/api/trackback/id/tr712665747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása