HTML

Magyar  Français

kereses_head.png


cimkek_head.png

AKG (1) állatok (6) Anyák Napja (2) Asterix az olimpián (1) baba-mama (2) Bálint-nap (2) barkácsolás (24) beszélgetés (4) bingó (8) Bûche de Noël (1) Café Dumas (6) Câlinou (11) chasse aux oeufs (1) chasse au trésor (2) CP (1) dal (19) dalok (36) dinoszauruszok (1) dobble (1) dominó (3) Dzsungel könyve (1) ellentétek (1) első osztály (1) email (1) ének (33) Épiphanie (2) Facebook (1) farsang (1) fényképek (11) film (13) foglalkozások (31) fonetika (1) francia (40) franciatanárok (2) Francia Intézet (24) Francia Iskola (2) galette (2) Gyöngyvirág Ünnepe (1) gyümölcsök (1) Halloween (5) honlapok (2) Húshagyó kedd (2) húsvét (5) időjárás (1) Institut Francais (21) írás (2) játék (23) játszótér (5) jelmez (1) kapcsolat (1) Karácsony (4) kincsvadászat (3) könyv (2) körjáték (6) lottó (3) magyar (1) Mardi gras (2) matematika (5) memóriajáték (6) mese (13) Meska (1) mondóka (32) mondókák (23) nyár (5) nyári tábor (3) Nyílt Nap (1) olimpia (1) olvasás (7) ősz (3) ötletek (10) Pinterest (3) pörgettyű (1) puzzle (4) rádió (2) rajzfilm (4) recept (10) Saint Valentin (1) sport (1) sudoku (2) Szamóca kiskertész-tanoda (1) számolás (2) színek (3) színezők (12) szókeresés (3) szülő-babysitter találkozó (1) tábor (13) társasjáték (9) Tatou le matou (1) tavasz (4) tél (2) testrészek (4) továbbképzés (1) TV (1) TV5 Monde (1) újév (4) ünnepek (13) Valentin-nap (2) Vármúzeum (1) videó (6) Vízkereszt (3) Címkefelhő


archivum_head.png


feedek_head.png

Nyári franciás gyerektáborunk a Francia Intézetben 2017 júniusában

2017.07.02. 23:14 Mazzag Timea

 20170629_155620.jpg

Újra itt a nyári szünet, újra franciás gyerektábor! Idén kettőt tartunk nyár elején a Francia Intézetben, egyet meg majd augusztus végén, ez a mostani volt az első. A témája a természet volt (la nature), én szokás szerint a legkisebbekkel voltam, az 5-8 évesekkel, a kolléganőim, Viki és Estelle pedig a 9-12 évesekkel foglalkoztak.

A természet hálás téma, minden gyerek szereti az állatokat, ha nem is mindet, azért mindenkinek megvan a kedvence, és vannak, akik a növényeket is kedvelik- főleg, ha ehetőek is! Így könnyű dolgunk volt, hogy milyen játékokat játsszunk az öt nap folyamán. Az biztos volt, hogy a különböző kézműves, feladatlapos, mozgásos és egyéb játékokon kívül lesz éneklős-játékos foglalkozás is. Most is a  Francia Intézet 42-es és 43-as termeiben voltunk, ahol szombatonként a gyerekfoglalkozásainkat tartjuk, és amelyeknek a falai egyre inkább tele vannak a gyerekek munkáival. Ezen kívül szerettünk volna még valami érdekes helyre elmenni a gyerekekkel, ami kapcsolatos a természettel és egyszersmind élvezetes program is. Így akadtunk rá a Szamóca kiskertész-tanodára, ahol a gyerekek nagyon jól érezték magukat és sok érdekes dolgot láttak-hallottak.

Hétfőn reggel, mint mindig, kicsit izgatottan találkoztunk a gyerekekkel és szülőkkel a földszinten. Először bemutatkoztunk, mi tanárok, Vikivel illetve a Kölcsey Gimnázium Francia-Magyar két tannyelvű tagozatára járó gimnazista segítőink, Inez és Lilla, majd elmondtuk, hogy mire lehet számítani a hét folyamán. Ezután felmentünk a termekbe, ahol a hét nagyobbik részét töltöttük. Most is voltak ismerős arcok: év közbeni gyerektanfolyamokról, illetve régi táborozók. A gyerekseregem hamar összekovácsolódott: 5-8 évesek voltak, kezdő és gyakorlottabbak, vegyesen, de mindegyik nyitott, ügyes és vidám - jó alap a sok játékkal teli héthez!

Keddtől minden reggel, amíg vártunk, hogy minden gyerek megérkezzen, azokkal, akik ott voltak, gyerekdalokat hallgattunk, játszottunk, színeztünk és rajzoltunk. A reggeli, inkább feladatlapos-vágós-ragasztós-keresős-memóriajátékos első rész minden nap más-más téma körül forgott: hétfőn az erdő, kedden a dzsungel, szerdán a kert, csütörtökön a szavanna és a sivatag, pénteken pedig a sarkok élővilága volt a téma. 10 óra után minden nap lementünk a Café Dumas-ba tízóraizni egyet. Utána ebédig kézműveskedtünk és mozgásos játékokat játszottunk, majd újra a Café Dumas felé vettük utunkat egy finom, háromfogásos ebédre. Ezután következett a játszótér. Szerencsénkre a hét folyamán végig jó időnk volt, így minden délután kimehettünk egy kicsit mozogni, játszani a közeli játszótérre, illetve szerda délután az összes gyerekkel elmentünk a Szamóca kiskertész-tanodába. Itt először egy kincskeresésen vettek részt lelkesen a gyerekek (chasse au trésor), bejárva a fél arborétumot, majd begóniát ültettek. Délutánonként újult erővel folytattuk a játékos tanulást, gyurmáztunk, festettünk, kedd délután pedig megnéztük a Dzsungel könyve c. filmet. A nap lezárásaként jól beuzsonnáztunk a Café Dumas-ban, akik mindig franciás finomságokkal vártak minket, legyen az mousse au chocolat (csokihab) vagy crêpe (palacsinta). A szülők közben már gyülekeztek, és minden délután mosolyogva vitték haza az élményeiket mesélő gyerekeiket.

Végül, ami talán a legfontosabb, a fényképeket és videókat itt nézhetitek meg:

NYÁRI TÁBOR FÉNYKÉPEI 2017. június 26-30.

Kellemes nyarat és Au revoir!

PS: a következő táborunk július 10-14-ig lesz, amikor a középkori várakban fogunk csatangolni.... ;)

Szólj hozzá!

Címkék: játék film dal francia mese videó nyár rajzfilm ének játszótér tábor állatok dalok nyári tábor fényképek barkácsolás körjáték mondókák kincsvadászat színezők Francia Intézet Café Dumas chasse au trésor Institut Francais Szamóca kiskertész-tanoda Dzsungel könyve

A bejegyzés trackback címe:

https://timkakuckoja.blog.hu/api/trackback/id/tr7212635535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása