HTML

Magyar  Français

kereses_head.png


cimkek_head.png

AKG (1) állatok (6) Anyák Napja (2) Asterix az olimpián (1) baba-mama (2) Bálint-nap (2) barkácsolás (24) beszélgetés (4) bingó (8) Bûche de Noël (1) Café Dumas (6) Câlinou (11) chasse aux oeufs (1) chasse au trésor (2) CP (1) dal (19) dalok (36) dinoszauruszok (1) dobble (1) dominó (3) Dzsungel könyve (1) ellentétek (1) első osztály (1) email (1) ének (33) Épiphanie (2) Facebook (1) farsang (1) fényképek (11) film (13) foglalkozások (31) fonetika (1) francia (40) franciatanárok (2) Francia Intézet (24) Francia Iskola (2) galette (2) Gyöngyvirág Ünnepe (1) gyümölcsök (1) Halloween (5) honlapok (2) Húshagyó kedd (2) húsvét (5) időjárás (1) Institut Francais (21) írás (2) játék (23) játszótér (5) jelmez (1) kapcsolat (1) Karácsony (4) kincsvadászat (3) könyv (2) körjáték (6) lottó (3) magyar (1) Mardi gras (2) matematika (5) memóriajáték (6) mese (13) Meska (1) mondóka (32) mondókák (23) nyár (5) nyári tábor (3) Nyílt Nap (1) olimpia (1) olvasás (7) ősz (3) ötletek (10) Pinterest (3) pörgettyű (1) puzzle (4) rádió (2) rajzfilm (4) recept (10) Saint Valentin (1) sport (1) sudoku (2) Szamóca kiskertész-tanoda (1) számolás (2) színek (3) színezők (12) szókeresés (3) szülő-babysitter találkozó (1) tábor (13) társasjáték (9) Tatou le matou (1) tavasz (4) tél (2) testrészek (4) továbbképzés (1) TV (1) TV5 Monde (1) újév (4) ünnepek (13) Valentin-nap (2) Vármúzeum (1) videó (6) Vízkereszt (3) Címkefelhő


archivum_head.png


feedek_head.png

Hello Halloween :)

2013.10.28. 11:45 Mazzag Timea

Bár Halloween egyáltalán nem francia eredetű ünnep, ez a gyerekeket nem érdekli! :) Persze, lehet rajta elmélkedni, hogy mennyire jó vagy sem, attól még itthon is és Franciaországban is megünneplik, de legalábbis ebben az időszakban mindenhol hatalmas, faragott töklámpásokba, tök-, boszorkány-, szellem- és egyéb rémisztő vagy mulatságos figurákba, narancssárga és fekete gyertyákba valamint pókhálós asztalterítőkbe botlunk.

 

Mivel a nyelvelsajátításhoz mindent fel tudunk használni, ami érdekli a gyerkőcöket, ezért ennek a témakörnek a feldolgozásához is adok néhány ötletet.


Ez
egy olyan dal, amit el is játszhattok: végigkopogtathatod a kisgyermeked testét, fejecskéjét és keresheted az elbújt boszit.

Toc, toc, frappons à la porte
De toutes les maisons
Mais attention!
La vieille sorcière Grignotte
Se cache quelque part
Avec son chat noir.

Nez crochu, chapeau pointu,
Elle se cache,
Où? l'as-tu vue?
Chauve-souris et Mistigris,
C'est la ronde de la nuit.

 
A következő honlapon baglyot tudtok készíteni a nagyobb gyermekeddel, miközben átismételhetitek a bagoly testrészeit (fej, test, láb, szem, csőr, szárny, toll..stb.), a színeket, a vágás-ragasztás-díszítés témakörét és minden mást, ami eszetekbe jut:



A nagyobb gyerekek szeretnek memóriajátékot játszani. Ezen és ezen az oldalon a Halloweenes változatot találod meg.

Mivel a fiammal jókat szoktunk bingózni, ezért összetettem egy Halloweenes bingót is. A 20 képet vágd ki, ha tudod, lamináld is le őket, majd keverjétek össze és egy kupacban fordítsátok lefelé őket. Vágjátok ki a táblákat is, ezeket is lelaminálhatod (4 játékosnak készítettem, de többet is összeállíthatsz). Húzzatok egyesével a képekből és akinek megvan az adott kép, az tegyen rá egy jelet vagy korongot a tábláján. Az nyer, akinek elsőnek lesz meg mind a 4 oszlopban vagy sorban jele vagy korongja.

Végül irány a konyha! Ennyi szórakozás után már biztosan megéheztetek! ;) A konyhai eszközök szókincsének átismétlése mellett még torkoskodhattok is: itt egy halloweeni pudingreceptet találtok.

A vaníliapudingot a szokásos módon elkészítjük és egy részéhez zöld, másik részéhez narancssárga ételfestéket adunk, majd a színes pudingokat a már filccel megrajzolt, átlátszó poharakba töltjük.


Jó szórakozást!

Szólj hozzá!

Címkék: ünnepek ötletek recept dalok barkácsolás bingó Halloween

A bejegyzés trackback címe:

https://timkakuckoja.blog.hu/api/trackback/id/tr925602801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása