HTML

Magyar  Français

kereses_head.png


cimkek_head.png

AKG (1) állatok (6) Anyák Napja (2) Asterix az olimpián (1) baba-mama (2) Bálint-nap (2) barkácsolás (24) beszélgetés (4) bingó (8) Bûche de Noël (1) Café Dumas (6) Câlinou (11) chasse aux oeufs (1) chasse au trésor (2) CP (1) dal (19) dalok (36) dinoszauruszok (1) dobble (1) dominó (3) Dzsungel könyve (1) ellentétek (1) első osztály (1) email (1) ének (33) Épiphanie (2) Facebook (1) farsang (1) fényképek (11) film (13) foglalkozások (31) fonetika (1) francia (40) franciatanárok (2) Francia Intézet (24) Francia Iskola (2) galette (2) Gyöngyvirág Ünnepe (1) gyümölcsök (1) Halloween (5) honlapok (2) Húshagyó kedd (2) húsvét (5) időjárás (1) Institut Francais (21) írás (2) játék (23) játszótér (5) jelmez (1) kapcsolat (1) Karácsony (4) kincsvadászat (3) könyv (2) körjáték (6) lottó (3) magyar (1) Mardi gras (2) matematika (5) memóriajáték (6) mese (13) Meska (1) mondóka (32) mondókák (23) nyár (5) nyári tábor (3) Nyílt Nap (1) olimpia (1) olvasás (7) ősz (3) ötletek (10) Pinterest (3) pörgettyű (1) puzzle (4) rádió (2) rajzfilm (4) recept (10) Saint Valentin (1) sport (1) sudoku (2) Szamóca kiskertész-tanoda (1) számolás (2) színek (3) színezők (12) szókeresés (3) szülő-babysitter találkozó (1) tábor (13) társasjáték (9) Tatou le matou (1) tavasz (4) tél (2) testrészek (4) továbbképzés (1) TV (1) TV5 Monde (1) újév (4) ünnepek (13) Valentin-nap (2) Vármúzeum (1) videó (6) Vízkereszt (3) Címkefelhő


archivum_head.png


feedek_head.png

Dinoszauruszok

2014.10.05. 15:00 Mazzag Timea

Minden kisgyerek szereti a dinókat, még a lányok is. Talán mert valóban léteztek, nem mesebeliek, de mégis, hiszen már nem élnek. Kihaltak, rejtélyes körülmények között. Meg olyan furák, mintha sárkányok lennének, és hatalmasok és erősek és vérszomjasak...! ..de vannak picik is, szerethetőek, meg van, na jó, volt, amelyik repülni is tudott, és éltek tengerekben is. Szóval lehet válogatni, kinek melyik tetszik.

Múlt hétvégén a dinókkal foglalkoztunk a Francia Intézetben a 4-6 éves gyerekekkel, ezért gondoltam, megosztom, hogy milyen játékokat játszottunk, illetve hozzáteszek még néhány ötletet, amire már nem maradt idő.

Először beszélgettünk a dinókról, vittem képeket és tenyérnyi nagyságú dinókat. Megbeszéltük, hogy hol éltek (szárazföld, víz, levegő), mit ettek (hús, növény), mekkorák voltak. Itt találtok olyan képeket hozzá, amit ha lelamináltok és szétvágtok, akkor kirakóként is felhasználhattok.

Ezen az oldalon azt tanulhatjátok meg, hogy hogyan lehet többféle dinoszauruszfajt lerajzolni. Többször, több dinófajt is lerajzoltunk és közben átismételtük a testrészeket.

A dinókat falevélből is ki lehet rakni, csak falevelek és ragasztó kell hozzá, meg papír, amire felragasztjátok. A másik változat a finommotorika fejlesztésére az, amikor színes papírból kell kivágni formákat (kör, ellipszis, háromszög, négyzet, téglalap) és azokból összeállítani a dinót. Ehhez itt és itt találsz mintát.

Ezen az oldalon is találhatsz dinós barkácsötleteket gyerekeknek.

A Pomme d'Api gyerekújság is mostanában foglalkozott a dinós témával: nekem a legjobban a dinós papírzsepitartó tetszett.

Miután meguntuk a barkácsolásokat, felálltunk és utánoztuk a dinók járását, vadászatát és hangját is (na jó, elképzeltük)... ez minden gyereknek tetszett!

Leültünk mesézni : Atroce, a kis triceratopsz volt a csúnyácska főszereplő - a mese szövegét itt találod, itt pedig színezőket hozzá.

Ezen az oldalon találhatsz még dinós játékokat, itt pedig labirintust. Lehet memóriajátékot   (kisebbekkel kevesebb, nagyobbakkal több kártyával) és bingót is játszani a dinókkal, sőt, ha van dinós sütiformád, akkor mézeskalácsot is csinálhattok dinóformákkal.

Ez egy zenés videó a dinókról, aranyos szöveggel: lehet hallgatni, nézni, sőt, mint minden zenével: lehet játszani székfoglalót (chaise musicale).

Végül itt pedig Denver, az utolsó dinoszaurusz című rajzfilm francia nyelvű változatát találhatjátok. Inkább iskolásoknak való, de ovisok is megnézhetik. Még gyerek voltam, amikor láttam a Tv-ben...

Jó szórakozást!

Szólj hozzá!

Címkék: játék film francia mese puzzle állatok dalok mondóka foglalkozások testrészek barkácsolás bingó társasjáték dinoszauruszok színezők

A bejegyzés trackback címe:

https://timkakuckoja.blog.hu/api/trackback/id/tr796760949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása